poniedziałek, 8 lipca 2013

Makaron z mięsem gotowanym

Dziś  na późny obiad polecam makaron z mięsem i warzywami. Pyszne, szybkie i pożywne danie. Polecam!


Składniki:
·         500 g makaronu z pszenicy durum - muszelki trójkolorowe
·         400 g mięsa wołowo-wieprzowego, ugotowanego,  a następnie zmielonego
·          1 por posiekany w talarki
·         1 ząbek czosnku drobno posiekany
·         2-3 marchewki starte na tarce o grubych oczkach
·         puszka pomidorów
·         5 łyżek kukurydzy konserwowej
·         sos chili słodki i ostry- do smaku
·         sól
·         pieprz
·         150-200 g sera żółtego startego na tarce o grubych oczkach
·         olej rzepakowy do smażenia

Makaron gotujemy al dente. Na patelni podsmażamy pora, marchewkę i czosnek. Dodajemy mięso, chwilkę smażymy. Zalewamy pomidorami z puszki, doprawiamy solą, pieprzem i sosami chili. Dodajemy kukurydzę. Całość łączymy z makaronem, na koniec dodajemy  starty ser żółty- dobrze mieszamy.  Dekorujemy zieleniną. Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz