Sałatka z awokado i arbuza
Skład:
·
ćwiartka arbuza
·
awokado - ważne, żeby było dojrzałe, ale nie
przejrzałe
·
pół pęczka natki pietruszki
·
150 g mozzarelli w kulkach
·
sok z połowy/całej cytryny
Arbuza kroimy w dużą kostkę, oczyszczamy z
pestek, wrzucamy do dużej miski. Awokado przecinamy wzdłuż, wyjmujemy pestkę i
za pomocą łyżki delikatnie wyjmujemy miąższ. Kroimy w kostkę nieco mniejszą niż
arbuza i dorzucamy do miski. Całość szybko skrapiamy sokiem z cytryny- dzięki
temu awokado nie ściemnieje. Pietruszkę drobno siekamy i dodajemy do reszty
warzyw. Dorzucamy mozzarellę i całość delikatnie mieszamy. Sałatkę podajemy
schłodzoną. Smacznego!
A do czego ją jeść?
OdpowiedzUsuń