poniedziałek, 15 lipca 2013

Sałatka z awokado i arbuza

A może na kolację skusicie się na lekką i orzeźwiającą sałatkę z awokado i arbuzem w roli głównej?

Sałatka z awokado i arbuza 



Skład:
·         ćwiartka arbuza
·         awokado - ważne, żeby było dojrzałe, ale nie przejrzałe
·         pół pęczka natki pietruszki
·         150 g mozzarelli w kulkach
·         sok z połowy/całej  cytryny

Arbuza kroimy w dużą kostkę, oczyszczamy z pestek, wrzucamy do dużej miski. Awokado przecinamy wzdłuż, wyjmujemy pestkę i za pomocą łyżki delikatnie wyjmujemy miąższ. Kroimy w kostkę nieco mniejszą niż arbuza i dorzucamy do miski. Całość szybko skrapiamy sokiem z cytryny- dzięki temu awokado nie ściemnieje. Pietruszkę drobno siekamy i dodajemy do reszty warzyw. Dorzucamy mozzarellę i całość delikatnie mieszamy. Sałatkę podajemy schłodzoną. Smacznego!



1 komentarz:

zamów tort

Współpraca z PetroNews.pl.

wypieki Ewy

"Przepis dnia" i cynamonowe pączko-jagodzianki




Zapraszam na:

KobiecePorady.pl - Portal z poradami dla Kobiet
zBLOGowani.pl
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych

Na skróty

Translate

Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)