Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)


środa, 21 sierpnia 2013

Kardamonowy deser z jabłkami

Maleńkie, ale posiadające ogromną moc. Takie są ziarna kardamonu, które w sekundę potrafią przemienić zwykły jogurt w pyszny i niezwykle aromatyczny deser.

Kardamonowy jogurt z jabłkami



Składniki na 3 desery:
·         400 g gęstego jogurtu naturalnego
·         2-3 ziarna kardamonu
·         1 łyżeczka cukru waniliowego
     2 łyżeczki podkarpackiego miodu spadziowego 
 ·         3 jabłka grójeckie starte na tarce o dużych oczkach, nieco odciśnięte z soku
·         3 garście ulubionych płatek z ziarnem
·         3 kostki gorzkiej czekolady
·         smakowe paluszki czekoladowe

Jogurt mieszamy z cukrem waniliowym, miodem  i utartymi w moździerzu ziarnami kardamonu. Na dno pucharków wykładamy połowę startych jabłek, na jabłka sypiemy płatki zbożowe, zalewamy połową jogurtu.  Na warstwę jogurtu wykładamy resztę jabłek. Zalewamy pozostałym jogurtem. Zdobimy startą czekoladą i czekoladowymi paluszkami. 
 Smacznego!











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz