Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)


czwartek, 1 sierpnia 2013

Tagliatelle orkiszowe ze szpinakiem i mascarpone

Świeży szpinak, kremowy serek mascarpone i zdrowy makaron orkiszowy - to składniki na pyszny, szybki i aromatyczny obiad. Zapraszam!

 Tagliatelle orkiszowe ze szpinakiem i mascarpone





Składniki:
·         400 g makaronu orkiszowego tagliatelle
·         odrobina wody spod gotowania makaronu
·         400 g mascarpone
·         łyżka masła
·         2 ząbki czosnku
·         450 g szpinaku mrożonego Hortex (do potrawy dajemy rozmrożony i odciśnięty z nadmiaru wody)
·         szczypta cukru
·         sól
·         pieprz
·         świeżo strata gałka muszkatołowa
·         2 garście podprażonych orzechów włoskich


Makaron gotujemy, pamiętając, by przy odcedzaniu odlać szklankę wody.  Na patelni podsmażamy na łyżce masła drobno pokrojony czosnek. Dodajemy szpinak i szczyptę cukru, chwilę smażymy. Dodajemy  mascarpone, mieszamy, aż serek się rozpuści. Doprawiamy solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową. Dodajemy garść posiekanych orzechów, resztą ozdobimy potrawę na talerzach.  Makaron łączymy z sosem, dodając odrobinę wody spod jego gotowania. Smacznego! 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz