środa, 4 września 2013

Crumble śliwkowe

Crumble śliwkowe to deser, który jest idealny wtedy, gdy chcemy zjeść coś pysznego, ale nie mamy ochoty na żmudną i długą pracę w kuchni. Wystarczą nasze dobre, polskie owoce i możemy delektować się tą pyszną przekąską.
Crumble śliwkowe



Składniki:
·         ulubione śliwki
·         1,5 szklanki mąki orkiszowej
·         1/2 szklanki otrąb owsianych
·         150 g zimnego masła
·         szklanka brązowego cukru
·         duża garść posiekanych orzechów włoskich lub migdałów


Śliwki rozkładamy do kokilek. Owoce zasypujemy kruszonką ( łączymy mąkę, otręby, masło, cukier i orzechy). Pieczemy ok. 25-30 minut w temp. 180 stopni, funkcja termoobieg.Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz