wtorek, 26 listopada 2013

Kalarepka faszerowana serem bałkańskim

Pyszne, zdrowe i ekspresowe danie wegetariańskie. Polecam!


Kalarepka faszerowana serem bałkańskim 



Składniki:
·         kalarepa
·         pomidory koktajlowe- 8 szt.
·         czosnek- 2 ząbki
·         łyżka masła
·         100 g sera bałkańskiego owczego

Sos:
·         jogurt naturalny gęsty - 2 duże łyżki
·         tahini -  1 łyżeczka
·         ocet balsamiczny - 1 łyżeczka
·         sól
·         pieprz

Kalarepę obieramy, odcinamy górę, wydrążamy środek. Środek drobno siekamy i przesmażamy go z drobno posiekanym czosnkiem na maśle. Dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Chwilę smażymy, dodajemy ser owczy, doprawiamy solą i pieprzem.
Farszem wypełniamy kalarepę, przykrywamy "czapeczką". Gotujemy na parze- do wody dorzucamy ulubione zioła.


Podajemy z sosem- łączymy jogurt, tahini i ocet balsamiczny. Doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zamów tort

Współpraca z PetroNews.pl.

wypieki Ewy

"Przepis dnia" i cynamonowe pączko-jagodzianki




Zapraszam na:

KobiecePorady.pl - Portal z poradami dla Kobiet
zBLOGowani.pl
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych

Na skróty

Translate

Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)