Mini marchewki z cytrynowo-otrębową kruszonką
SKŁADNIKI:
- mrożone mini marchewki Hortexu - 450 g
- duża garść drobno posiekanej pietruszki
- skórka otarta z jednej cytryny
- odrobina świeżo startego imbiru
- łyżka otrąb owsianych
- łyżka oliwy
- sól do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Mini marchewki przekładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy do nich łyżkę oliwy i sól do smaku, posiekaną pietruszkę, skórkę z cytryny oraz starty imbir. Posypujemy łyżką otrąb owsianych. Dobrze mieszamy. Wstawiamy do piekarnika- funkcja termoobieg 180 stopni, 30 minut, następnie zwiększamy temp. do 220 stopni i pieczemy jeszcze ok. 10 minut. Dietetyczna przekąska fit gotowa! Smaczna, kolorowa i zdrowa porcja witamin.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz