poniedziałek, 21 kwietnia 2014

Mini marchewki z cytrynowo-otrębową kruszonką

 Pyszne, zdrowe i cieszące swym kolorem oczy mini marchewki Hortex w towarzystwie otrąb owsianych i odrobiny zdrowego tłuszczu , to idealna propozycja na lekką i szybką przekąskę fit. Idealna propozycja na poświąteczne lekkie danie!

Mini marchewki z cytrynowo-otrębową kruszonką 

SKŁADNIKI:

  • mrożone mini marchewki Hortexu - 450 g
  • duża garść drobno posiekanej pietruszki
  • skórka otarta z jednej cytryny
  • odrobina świeżo startego imbiru
  • łyżka otrąb owsianych
  • łyżka oliwy
  • sól do smaku

 PRZYGOTOWANIE:

Mini marchewki przekładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy do nich łyżkę oliwy i sól do smaku, posiekaną pietruszkę, skórkę z cytryny oraz starty imbir. Posypujemy łyżką otrąb owsianych. Dobrze mieszamy. Wstawiamy do piekarnika- funkcja termoobieg 180 stopni, 30 minut, następnie zwiększamy temp. do 220 stopni i pieczemy jeszcze ok. 10 minut. Dietetyczna przekąska fit gotowa! Smaczna, kolorowa i zdrowa porcja witamin.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz