Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)


poniedziałek, 19 maja 2014

Młoda kapusta z koperkiem

 Młoda kapusta z kiełbaską i koperkiem to lekka, wiosenna propozycja na szybki i zdrowy obiad. Najlepiej smakuje z pełnoziarnistym pieczywem. Zapraszam:) .

Młoda kapusta z koperkiem 

  Składniki:
  • 2 główki młodej kapusty
  • 2 pęczki koperku
  • 3-4 pętka kiełbasy śląskiej z szynki
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru
  • ocet winny do smaku

 

 

 PRZYGOTOWANIE:

Kapustę drobno siekamy, przekładamy do garnka i podlewamy odrobiną wody. Gotujemy do miękkości- garnka nie przykrywamy, żeby nadmiar płynu mógł wyparować. Kiełbasę kroimy w kostkę i przesmażamy na maśle klarowanym. Do kapusty dodajemy posiekany koperek i kiełbaskę. Doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i octem. Smacznego!

2 komentarze:

  1. Wow, moja kapustka wiosenna,a raczej bigosik wiosenny, tak sobie nazywam tę potrawę... co do joty te same składniki i proporcje. "Duma mnie rozpiera" ,że chociaż w jakiejś potrawie dorównałam Ewie. Narobiłaś mi apetytu, jutro biorę się za siekanie,a potem będę się delektować.

    Buziaki, Ben

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wygląda pysznie, najprostsze i najlepsze<3

      Usuń