sobota, 19 lipca 2014

Andrutowy piszinger z wiśniami

Wczoraj proponowałam pyszny wiśniowiec. Wymagał on troszkę pracy i cierpliwości. Dziś coś błyskawicznego. Zapraszam!

Andrutowy piszinger z wiśniami


Składniki:
·         paczka andrutów kaliskich
·         300 g wydrylowanej wiśni nadwiślańskiej
·         łyżeczka mąki ziemniaczanej
·         2 łyżki wody
·         kieliszek trójniaku
·         4 łyżki  podkarpackiego miodu spadziowego
·         łyżeczka ekstraktu waniliowego

Wydrylowane wiśnie zagotowujemy razem z miodem. Mąkę rozrabiamy w wodzie i dodajemy do wiśni- cały czas mieszamy na małym ogniu, aż sos zacznie gęstnieć. Pod koniec dodajemy Trójniak i jeszcze chwilę gotujemy. Kiedy polewę zdejmiemy z ognia, dodajemy wanilię. Blendujemy. Studzimy.
Przestudzoną masą przekładamy andruty, aż do wyczerpania wszystkich składników. Ozdabiamy wiśniami. Podajemy od razu. Smacznego!





2 komentarze:

  1. O, jak prosto i jak smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ciekawy wpis. :)))

    Pozdrawiam

    nutkaciszy.blogspot.com
    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

zamów tort

Współpraca z PetroNews.pl.

wypieki Ewy

"Przepis dnia" i cynamonowe pączko-jagodzianki




Zapraszam na:

KobiecePorady.pl - Portal z poradami dla Kobiet
zBLOGowani.pl
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych

Na skróty

Translate

Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)