poniedziałek, 21 lipca 2014

Pucharek zdrowia z kaszą jaglaną, borówkami i suską sechlońską pod miodowym jogurtem i pistacjowo-migdałową kruszonką

Pyszny pucharek pełen zdrowia - porcja energii i witamin na cały dzień. Zapraszam!

Pucharek zdrowia z kaszą jaglaną, borówkami i suską sechlońską pod miodowym jogurtem i pistacjowo-migdałową kruszonką 

Składniki na 4 porcje:
·         szklanka kaszy jaglanej
·         2 szklanki wody
·         szczypta soli
·         3 łyżki podkarpackiego miodu spadziowego
·         2 garście pistacji solonych
·         garść płatków migdałowych
·         garść suski sechlońskiej
·         250 g borówek
·         50 g poziomek
·         łyżka domowego  cukru waniliowego
·         300 g gęstego jogurtu naturalnego +2  łyżki miodu podkarpackiego spadziowego

Kaszę jaglaną przelewamy na sicie zimną wodą, następnie gotujemy  w lekko osolonej wodzie.  Na patelni podgrzewamy 3 łyżki miodu z łyżką domowego cukru waniliowego. Dodajemy posiekane pistacje i płatki migdałowe. Całość chwilkę podgrzewamy, żeby miód dokładnie pokrył orzechy. Dodajemy pokrojoną w paski suskę sechlońską. Na sam koniec dodajemy ugotowaną al dente kaszę. Całość jeszcze chwilkę podgrzewamy i dokładnie mieszamy. Na sam koniec dodajemy owoce- chwilkę podgrzewamy, że lekko złapały temperaturę. Jogurt ucieramy z podkarpackim miodem spadziowym.  Do pucharków wykładamy porcję kaszy z owocami, na kaszę dajemy po 2 łyżki miodowego jogurtu, następnie kolejną porcję kaszy. Całość wykańczamy łyżką jogurtu, paseczkami suski sechlońskiej, posiekanymi pistacjami i świeżymi borówkami.  Smacznego!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zamów tort

Współpraca z PetroNews.pl.

wypieki Ewy

"Przepis dnia" i cynamonowe pączko-jagodzianki




Zapraszam na:

KobiecePorady.pl - Portal z poradami dla Kobiet
zBLOGowani.pl
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych

Na skróty

Translate

Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)