niedziela, 5 października 2014

Owsiane muffinki z rodzynkami w czekoladzie

Zapraszam na błyskawiczne babeczki z dodatkiem zdrowych płatków owsianych i pysznych rodzynek oblanych trójkolorową czekoladą. Idealne jako drugie śniadanie do pracy czy do szkoły. Polecam!

Owsiane muffinki z rodzynkami w czekoladzie


Składniki (na ok. 16 niedużych babeczek):
·         2 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej lub zwykłej mąki pszennej
·         1/2 szklanki płatków owsianych + 2 łyżki do posypania na wierzch
·         3/4 szklanki mleka
·         3/4 szklanki brązowego cukru
·         1/3 szklanki oleju
·         2 jajka
·        ok. 100 g mieszanki rodzynek w czekoladzie mlecznej, białej i gorzkiej
·         2 łyżeczki proszku do pieczenia
·         szczypta soli


W misce łączymy składniki suche- mąkę, płatki owsiane, cukier, proszek do pieczenia i sól. Mleko łączymy z jajkami i olejem. Mokre składniki przelewamy do suchych i dokładanie mieszamy. Dodajemy rodzynki. Delikatnie mieszamy. Foremki do  babeczek- najlepsze silikonowe- wypełniamy do 3/4 wysokości. Wierzch posypujemy płatkami owsianymi. Pieczemy ok. 25 minut, temp. 180 stopni.  Smacznego!





1 komentarz:

zamów tort

Współpraca z PetroNews.pl.

wypieki Ewy

"Przepis dnia" i cynamonowe pączko-jagodzianki




Zapraszam na:

KobiecePorady.pl - Portal z poradami dla Kobiet
zBLOGowani.pl
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych

Na skróty

Translate

Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)