piątek, 19 grudnia 2014

Pierniczkowy krem z mascarpone

Pyszny, błyskawiczny w przygotowaniu i wprowadzający w bożonarodzeniowy nastrój. Polecam!

 Pierniczkowy krem z mascarpone


Składniki:
·         300 g miękkich pierniczków w czekoladzie
·         150 ml mleka zagęszczonego 7,5% niesłodzonego
·         250 g serka mascarpone
·         Skórka z połowy pomarańczy
·         Łyżka cukru waniliowego domowej roboty
·         Łyżka cukru pudru


Pierniczki kruszymy na małe kawałki i zalewamy mlekiem zagęszczonym. Odstawiamy na godzinę. Po tym czasie całość dokładnie ugniatamy do uzyskania jednolitej masy.  Serek mascarpone ucieramy na puszystą masę z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Dodajemy po łyżce masy pierniczkowej. Całość dosmaczamy skórką pomarańczową. Pyszny krem gotowy. Idealny do słodkiego pieczywa, czy jako masa do przełożenia świątecznych ciast. 



5 komentarzy:

zamów tort

Współpraca z PetroNews.pl.

wypieki Ewy

"Przepis dnia" i cynamonowe pączko-jagodzianki




Zapraszam na:

KobiecePorady.pl - Portal z poradami dla Kobiet
zBLOGowani.pl
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych

Na skróty

Translate

Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)