Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)


środa, 4 lutego 2015

Sandwich z pastą szynkową, oliwkami i wędzonym camemebrt

Dziś pomysł na szybką kanapkę na gorąco z wykorzystaniem wczorajszego przepisu na pastę szynkową. Wędzony camembert idealnie komponuje się z kremową pastą. Charakteru całości dodają zdrowe czarne oliwki. Smacznego!

Sandwich z pastą szynkową, oliwkami i wędzonym camemebrt

Składniki ( 2 kanapki):
  • 4 kromki dobrego chleba tostowego
  • 2 łyżki domowej pasty szynkowej
  • 2 łyżeczki masła solonego
  • ok. 60 g wędzonego sera camembert
  • kilka czarnych oliwek
Każdą kromkę smarujemy po zewnętrznej stronie cienką warstwą masła. 2 kromki smarujemy po łyżce pasty szynkowej, układamy na niej 3 plasterki sera camembert i kilka przekrojonych na pół czarnych oliwek. Przykrywamy pozostałymi kromkami chleba tostowego, pamiętając by strona posmarowana masłem znajdowała się na zewnątrz. Kanapki układamy w opiekaczu i grillujemy aż ładnie się zarumienią i pojawią się złotobrązowe prążki. Smacznego!







(Nie) nudna kanapka ed II

1 komentarz:

  1. wygląda zachęcająco :) tosty jem zawsze po powrocie do rodziców, tam smakują najlepiej :)

    OdpowiedzUsuń