czwartek, 16 kwietnia 2015

Mega kruche ciastka na maśle orzechowym

Prawdziwy raj dla miłośników masła orzechowego- do przygotowania w kilka chwil!

Mega kruche ciastka na maśle orzechowym






Składniki (na ok. 14 bardzo dużych ciastek)

·         2 szklanki mąki pszennej
·         1 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
·         350 g masła orzechowego
·         4 łyżki miękkiego masła
·         1 szklanka cukru pudru
·         3 jajka
·         1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
·         250 g cukierków czekoladowych

 
Masło orzechowe, masło i cukier puder ucieramy na puszystą masę. W drugiej misce łączymy składniki suche- mąkę i  proszek do pieczenia. Do utartego masła dodajemy stopniowo i naprzemiennie jajka i składniki suche. Na koniec dodajemy ekstrakt waniliowy i ponownie dokładnie miksujemy. Cukierki lekko siekamy i dodajemy do masy. Delikatnie mieszamy. Ciasteczka formujemy za pomocą łyżki do lodów- kulki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w dość dużych odstępach. Pieczemy ok. 30 minut, temp. 180 stopni termoobieg. Studzimy na kratce i zajadamy. 








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zamów tort

Współpraca z PetroNews.pl.

wypieki Ewy

"Przepis dnia" i cynamonowe pączko-jagodzianki




Zapraszam na:

KobiecePorady.pl - Portal z poradami dla Kobiet
zBLOGowani.pl
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych

Na skróty

Translate

Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)