niedziela, 26 kwietnia 2015

Pesto z liści rzodkiewki



 Jeśli zostały Wam liście z rzodkiewki, nie wyrzucajcie ich. Zróbcie pesto- smakuje idealnie i będzie doskonałym dodatkiem do sałatek, kanapek czy makaronów.

Pesto z liści rzodkiewki




Składniki:
·         liście z 2 pęczków rzodkiewki
·         2 garście uprażonych orzeszków ziemnych
·         sól
·         pieprz
·         olej spod suszonych pomidorów- do uzyskania pożądanej konsystencji pesto
·         garść sera dziugas startego na tarce o dużych oczkach
·         ząbek czosnku
·         łyżeczka miodu
·         łyżka octu balsamicznego

Pesto: W blenderze miksujemy na gładkie pesto liście rzodkiewki, orzeszki, ser dziugas oraz czosnek. Stopniowo dodajemy olej spod suszonych pomidorów. Dosmaczamy solą, pieprzem miodem i octem balsamicznym.


3 komentarze:

zamów tort

Współpraca z PetroNews.pl.

wypieki Ewy

"Przepis dnia" i cynamonowe pączko-jagodzianki




Zapraszam na:

KobiecePorady.pl - Portal z poradami dla Kobiet
zBLOGowani.pl
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych

Na skróty

Translate

Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)