środa, 22 kwietnia 2015

Polędwiczki koperkowe na śmietance owsianej

Pyszna alternatywa dla tych, co muszą unikać nabiału. Klasyczną śmietankę z powodzeniem możemy zastąpić jej owsianym odpowiednikiem .

Polędwiczki koperkowe na śmietance owsianej






Składniki:
·         polędwiczka wieprzowa
·         200 ml śmietanki owsianej
·         masło kalrowane do smażenia
·         sól
·         pieprz
·         duży pęczek koperku
·         cebula

Polędwiczkę dokładnie osuszamy, a następnie porcjujemy na ok. 2 cm kawałki i doprawiamy solą i pieprzem. Mięso obsmażamy na dobrze rozgrzanym maśle klarowanym.
W garnku złocimy drobno posiekaną cebulkę. Dodajemy polędwiczki,  całość zlewamy śmietanką, którą rozcieńczamy zagotowaną wodą. Polędwiczki powinny dusić się w śmietance do miękkości.  Pod koniec duszenia, sos doprawiamy  solą i pieprzem. Na samym końcu dodajemy drobno posiekany koperek.  Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz