środa, 22 czerwca 2016

Makaron z twarogowym sosem pesto

Pyszny, prosty i delikatny sos z ulubionym makaronem to idealne danie na gorące wakacyjne dni.

 Makaron z twarogowym sosem pesto



Składniki na sos:

  • 5 dużych łyżek pistacjowego pesto
  • 400 g twarogu trzykrotnie zmielonego
  •  łyżeczka grysiku
  •  sól do smaku
  •  6-7 łyżek oleju rzepakowego

Dodatkowo:
  •  ulubiony makaron ugotowany al dente
  •    kilka łyżeczek pistacjowego pesto
  •   pistacje

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Twaróg mieszamy z olejem, pesto, kaszą. Gotujemy chwilę na niedużym ogniu. Doprawiamy  do smaku solą. Sos dodajemy do ugotowanego, gorącego makaronu i dokładnie mieszamy. Dkorujemy pesto oraz pistacjami. Podajemy od razu. Smacznego!

1 komentarz:

  1. Ciekawy pomysł na pesto. Jadam je tylko w klasycznej wersji. Bardzo smakowicie to wygląda. Na pewno jest warte spróbowania. Posmakowałabym! Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń