Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)


sobota, 25 czerwca 2016

Roladki schabowe z konfiturą z czerwonej cebuli i majonezem


 Roladki schabowe z konfiturą z czerwonej cebuli i majonezem


  

Składniki (8 roladek):
  •  ok. 1 kg  kawałek schabu
  •  majonez
  •  słoiczek konfitury z czerwonej cebuli
  •  sól
  •  pieprz
  •  bułka tarta
  •  mąka pszenna
  • 2 jajka do panierowania

Schab porcjujemy na kawałki i rozbijamy jak na kotlety, solimy i pieprzymy z obu stron.
Każdy płat schabu smarujemy cienką warstwą majonezu, układamy porcję konfitury z czerwonej cebuli i zawijamy. Spinamy wykałaczką. Roladki obtaczamy w odrobinie mąki, następnie w rozbełtanych z wodą jajkach i bułce tartej. Tak przygotowane roladki obsmażamy na dobrze rozgrzanym oleju spod papryki z każdej strony. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, skrapiamy odrobiną oleju spod marynowanej papryki  i pieczemy ok. 20-25 minut, temp. 190 stopni. Smacznego!

1 komentarz:

  1. Ciekawe jak smakują. Nie jadłam takiej konfitury ani solo, ani w żadnym przepisie. Roladka bardzo apetyczna. Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń