Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)


środa, 3 sierpnia 2016

Fasolka szparagowa w sosie orzechowym

Jeśli przejadła się już Wam fasolka szparagowa w bułce tartej, będzie to doskonała alternatywa :)


 Fasolka szparagowa w sosie orzechowym


 Składniki:

  •  fasolka szparagowa
  •  czubata łyżka masła orzechowego
  •  łyżka sosu sojowego
  •   łyżeczka oleju sezamowego
  •  łyżeczka octu ryżowego
  •  sól do smaku
  •  sok z cytryny
  • duża garść orzeszków ziemnych


Fasolkę gotujemy al dente. Na patelni podgrzewamy masło orzechowe, dodajemy sos sojowy, olej sezamowy, ocet ryżowy oraz sok z cytryny. Doprawiamy solą. Dodajemy fasolkę i dokładnie mieszamy jeszcze chwilę podgrzewając. Całość posypujemy orzeszkami ziemnymi. Podajemy od razu.  Smacznego!




3 komentarze:

  1. Lubię bardzo fasolkę szparagową - mniam :) Taki sos to super pomysł. Klasyczna bułka tarta na masełku już mi się znudziła. Pozdrowionka! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Widzę, że nie tylko ja tu ubóstwiam masło orzechowe :D
    Zapraszam:
    http://chrupacz-poranny.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam fasolkę szparagową w każdej postaci, ale takiego połączenia jeszcze nie widziałem :)

    OdpowiedzUsuń