Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)


piątek, 23 września 2016

Pralinki Raffaello w czekoladzie

Pralinki Raffaello w czekoladzie to małe co nieco nie wymagające od nas zbyt wiele pracy. Proste i smaczne.



 Pralinki Raffaello w czekoladzie


Na ok. 40 pralinek:

  • 400 g wiórków koksowych
  • 400 ml mleka
  •   300 g cukru
  •  tabliczka mlecznej czekolady- schłodzona w lodówce


Mleko zagotowujemy z cukrem. Czekamy aż  masa lekko zgęstnieje. Dodajemy kokos i gotujemy na małym ogniu do uzyskania gęstej masy. Masę studzimy - najlepiej pozostawić ją na całą noc w lodówce. Dobrze stężałą masę porcjujemy na kawałki wielkości orzecha włoskiego i formujemy kuleczki.
Czekoladę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Panierujemy w niej pralinki i układamy w dekoracyjnych mini papilotkach. Smacznego!





2 komentarze:

  1. Ależ one wyglądają bajecznie ... pycha !

    OdpowiedzUsuń
  2. Rafaello w czekoladzie? Tego jeszcze nie było. Wygląda super. Na pewno jest pyszne. Uwielbiam kokos, więc jestem skuszona. Pozdrawiam ciepło :)

    OdpowiedzUsuń