niedziela, 27 listopada 2016

Kiełbaski w cieście francuskim

Kiełbaski w cieście francuskim to szybka i smaczna przekąska, która sprawdzi się na każdej imprezie - tej andrzejkowej również. :)

Kiełbaski w cieście francuskim

 


Składniki: 
 
  •  płat ciasta francuskiego 
  •  kilka ulubionych cienkich kiełbasek - u mnie ostre kiełbaski z chilli i serem pleśniowym
  • 1 jajko
 
 
Z ciasta francuskiego wycinamy 2 płaty ciasta o długości równej długości kiełbasek. Na jednym z płatów układamy w ok. centymetrowy odstępach 3 kiełbaski i przykrywamy drugim płatem ciasta francuskiego. W miejscu przerw pomiędzy kiełbaskami dokładnie dociskamy ciasto francuskie, tak aby się skleiło. Następnie ostrym nożem kroimy w poprzek kiełbasek paski ciasta o szerokości 1-1,5 cm. Powstałe paluchy z kiełbaskami w środku układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Boki (czyli tą część paluchów, gdzie znajduje się ciasto francuskie) smarujemy rozbełtanym jajkiem. Paluszki pieczemy w temp. 200 stopni na złoty kolor ok. 25 minut.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zamów tort

Współpraca z PetroNews.pl.

wypieki Ewy

"Przepis dnia" i cynamonowe pączko-jagodzianki




Zapraszam na:

KobiecePorady.pl - Portal z poradami dla Kobiet
zBLOGowani.pl
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych

Na skróty

Translate

Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)