Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)


środa, 23 listopada 2016

ShrekInka

Połączenie kawy zbożowej, szpinaku, pomarańczy i kokosu na pierwszy rzut oka wydaje się dziwnym pomysłem, ale efekt końcowy może okazać się zaskakująco smaczny i oczywiście bardzo zdrowy. Jeśli lubisz koktajle na bazie szpinaku, ta kawa powinna przypaść Ci do gustu. ;)  

 

ShrekInka


 Składniki na 2 porcje:
  • 125 g mrożonego szpinaku
  • łyżka oleju kokosowego
  • 1-2  łyżki miodu
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • łyżka  pestek dyni
  • 2,5 szklanki mleka owsianego plus 12 łyżek do szpinaku
  • 5 łyżeczek  Inki klasycznej
  • sok z połowy pomarańczy
  • skórka pomarańczowa
  • szczypta gałki muszkatołowej i cynamonu
 
Na patelni na oleju kokosowym smażymy szpinak aż odparuje nadmiar wody. Dodajemy łyżkę miodu, sok pomarańczowy, wiórki kokosowe, pestki dyni i doprawiamy gałką i cynamonem. Chwilę smażymy i blendujemy na gładki mus dolewając 12 łyżek mleka owsianego . Przelewamy do 2 szklanek. Inkę rozpuszczamy w gorącym mleku owsianym (2,5 szklanki), do którego możemy dodać łyżeczkę miodu   i delikatnie przelewamy na zielony mus. Zdobimy zestem z pomarańczy.
 
 
 
Łączy przyjemne z naturalnym

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz