środa, 28 grudnia 2016

Roladki schabowe z żółtym serem i wędzonym boczkiem

Roladki schabowe z żółtym serem i wędzonym boczkiem



Składniki (8 roladek): 
  • ok. 1 kg kawałek schabu
  • musztarda sarepska
  • ok. 150 g sera żółtego królewskiego
  • kilka kiszonych ogórków
  • ok. 16 plasterków wędzonego boczku surowego 
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta
  • mąka pszenna
  • 2 jajka
  • olej rzepakowy

Schab porcjujemy na kawałki i rozbijamy jak na kotlety, solimy i pieprzymy z obu stron.
Każdy płat schabu smarujemy musztardą, układamy 2 plasterki boczku, kawałek sera żółtego i ogórka kiszonego. Zawijamy. Roladki obtaczamy w odrobinie mąki, następnie w rozbełtanych z wodą jajkach i bułce tartej. Tak przygotowane roladki obsmażamy na dobrze rozgrzanym oleju z każdej strony. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, skrapiamy odrobiną oleju i pieczemy ok. 20-25 minut, temp. 190 stopni. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz