Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)


niedziela, 15 stycznia 2017

Kluski śląskie - najlepsze

Zapraszam na pyszne i tradycyjne kluski śląskie.

 Kluski śląskie - najlepsze

Jak zrobić kluski śląskie z dziurką

Jak zrobić kluski śląskie - przepis

 


 Składniki:
  • 1 kg ziemniaków
  •  szklanka mąki ziemniaczanej
  • sól 
 
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Ciepłe przepuszczamy przez praskę. Dodajemy mąkę i sól i wyrabiamy jednolite gładkie ciasto. Odrywamy z niego kawałki, formujemy kulki, a w kulce kciukiem robimy dołeczek. Gotujemy ok. 1- 2 minuty od wypłynięcia. Podajemy z ulubionym sosem, jako dodatek do mięs albo z ulubioną okrasą.
 
 

3 komentarze:

  1. Są przepyszne!
    https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Witaj! Jesteśmy zbiorem blogów kulinarnych, promującym przepisy blogerów. Dołączyło do nas już przeszło 1000 blogerów, a ich przepisy zostały wyświetlone prawie 20 milionów razy! Miło by nam było, jeśli zechciałabyś dodać swojego bloga do naszego Katalogu Smaków. Serdecznie zapraszamy do rejestracji na : www.katalogsmakow.pl (należy kliknąć w "MOJE KONTO" w prawym górnym rogu strony. Pozdrawiamy!

    OdpowiedzUsuń
  3. Kluski śląskie ... a raczej a'la śląskie.
    Na kluski śląskie jest tylko jeden jedyny przepis i co lepsze nie podaje się go ani w kg ani w szklankach.
    Zapraszam po niego na : http://mechanikwkuchni.blogspot.com/2015/01/kluski-slaskie.html

    OdpowiedzUsuń