środa, 3 maja 2017

Pieczone awokado faszerowane domowym pasztetem

Pyszny obiad - połączenie zdrowego awokado i nieco mniej zdrowego farszu  (choć domowy pasztet jest zdecydowanie zdrowszy od kupnego ;) ) . Dla mnie połączenie doskonałe.


Pieczone awokado faszerowane domowym pasztetem

 Składniki:
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 gruby plasterek domowego pasztetu
  • sól
  • pieprz
  • plasterek sera żółtego
  • olej rzepakowy

Awokado przekrawamy na pół i wyjmujemy pestkę. Pasztet rozdrabniamy widelcem i wypełniamy nim miejsce po pestce. Wierzch posypujemy kawałkami sera. Całość solimy i pieprzymy, delikatnie skrapiamy olejem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 215 stopni ok. 15 minut.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz