poniedziałek, 21 sierpnia 2017

Zupa cebulowo-cukiniowa

Zupa cebulowo-cukiniowa to idealny obiad na letnie, ale nieco chłodniejsze dni. Smakuje wybornie i nawet osobom, które nie przepadają za kremami posmakowała. Jej ogromnym atutem jest to, że zrobicie ją błyskawicznie. ;) 

Zupa cebulowo-cukiniowa




składniki
  • 2 średnie cukinie
  • 3 duże cebula
  • 1 duży ziemniak
  • olej rzepakowy do smażenia
  • łyżeczka suszonego estragonu
  • 3 - 4 łyżki octu jabłkowego
  • woda
  • sól
  • pieprz
  • 250 g serka mascarpone
W garnku o szerokim dnie na odrobinie oleju rzepakowego przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy pokrojonego ziemniaka i chwilę smażymy. Na koniec dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię. Dodajemy estragon i chwilę smażymy. Całość zalewamy wodą - tyle, żeby przykryła warzywa i dusimy pod przykryciem do miękkości. Dodajemy mascarpone, sól, pieprz do smaku i ocet jabłkowy. Całość dokładnie blendujemy. Smacznego.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zamów tort

Współpraca z PetroNews.pl.

wypieki Ewy

"Przepis dnia" i cynamonowe pączko-jagodzianki




Zapraszam na:

KobiecePorady.pl - Portal z poradami dla Kobiet
zBLOGowani.pl
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych

Na skróty

Translate

Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)