piątek, 29 września 2017

Muffiny z maliną, muffiny z krówką, muffiny z dżemem

Muffiny na trzy sposoby - idealne na weekend ;) Proste, szybkie, tanie i przepyszne. Polecam.

Muffinki na jogurcie z nadzieniem - muffiny z maliną, muffiny z krówką, muffiny z dżemem

 Składniki na ok. 18 muffinek:
  • 2 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/3 szklanki oleju
  • 2 jajka
  • pół szklanki mleka
  • pół szklanki jogurtu - u mnie waniliwo-malinowego
  • dżem z czarnej porzeczki/ kajmak/ maliny

W jednej misce łączymy składniki suche- mąkę, cukier, proszek do pieczenia, w drugiej mokre- jaja, olej, mleko i jogurt. Do składników sypkich dolewamy mokre i mieszamy. Łyżkę masy wykładamy na dno foremek wyłożonych papilotkami, na ciasto wykładamy pół łyżeczki dżemu/ kajmaku lub 1 dużą malinę  i przykrywamy kolejną porcją ciasta. Pieczemy ok. 25 minut temp. 190 stopni. Wystudzone smarujemy lukrem (sok z 1/2 cytryny +cukier puder ile zabierze).

2 komentarze:

  1. Ależ słodziutko wyglądają te muffiny, moja mama zawsze mi takie robiła

    OdpowiedzUsuń

zamów tort

Współpraca z PetroNews.pl.

wypieki Ewy

"Przepis dnia" i cynamonowe pączko-jagodzianki




Zapraszam na:

KobiecePorady.pl - Portal z poradami dla Kobiet
zBLOGowani.pl
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych

Na skróty

Translate

Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)