poniedziałek, 6 listopada 2017

Kalarepka w miodzie i occie balsamicznym

Kalarepka na gorąco w towarzystwie gryczanego miodu i octu balsamicznego to doskonały dodatek do dań obiadowych. Polecam. 

Kalarepka w miodzie i occie balsamicznym


Składniki:
  • 4 kalarepy
  • 2 łyżki miodu gryczanego płynnego
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy
Kalarepy obieramy i szatkujemy na mandolinie w cienkie talarki. Wykładamy je na dobrze rozgrzany olej rzepakowy. Doprawiamy solą i podsmażamy na złoty kolor. Kiedy kalarepka straci swoją surowość, zalewamy ją miodem i octem balsamicznym - całość podgrzewamy na dużym ogniu redukując nadmiar płynu. Kiedy płyn wyparuje, doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego.

1 komentarz:

zamów tort

Współpraca z PetroNews.pl.

wypieki Ewy

"Przepis dnia" i cynamonowe pączko-jagodzianki




Zapraszam na:

KobiecePorady.pl - Portal z poradami dla Kobiet
zBLOGowani.pl
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych

Na skróty

Translate

Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)