sobota, 2 grudnia 2017

Makaron z sosem pieczarkowym

Makaron z sosem pieczarkowym na szybki i smaczny obiad ;)

Makaron z sosem pieczarkowym

 składniki:

  • 500 g pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 1,5 szklanki kremówki 36%
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżeczki octu balsamicznego
  • łyżeczka suszonego tymianku
  • łyżeczka suszonej bazylii
  • 300 g makronu gryczanego

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente.
Na patelni na łyżce masła podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Doprawiamy solą. Dodajemy obrane i pokrojone w talarki pieczarki - smażymy na dużym ogniu, aż odparujemy nadmiar wody, a pieczarki ładnie się zrumienią. Dodajemy łyżkę masła, tymianek, bazylię, sól i pieprz do smaku. Chwilę smażymy i dolewamy śmietankę kremówkę. Chwilę gotujemy, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy octem balsamicznym. Do sosu dodajemy makaron i dokładnie mieszamy. Podajemy od razu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zamów tort

Współpraca z PetroNews.pl.

wypieki Ewy

"Przepis dnia" i cynamonowe pączko-jagodzianki




Zapraszam na:

KobiecePorady.pl - Portal z poradami dla Kobiet
zBLOGowani.pl
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych

Na skróty

Translate

Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)