wtorek, 16 stycznia 2018

Makaron ze szpinakiem, fetą i mascarpone

Proste i szybkie danie z makaronem, szpinakiem i fetą. ;) Doskonałe dla zabieganych.

Makaron ze szpinakiem, fetą i mascarpone




składniki
  • 300 g makaronu gryczanego
  • 3 ząbki czosnku
  • 250 g świeżego szpinaku
  • 135 g sera feta
  • 300 g serka mascarpone
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • łyżka masła
  • łyżka oleju
  • pęczek szczypiorku

Makaron gotujemy al dente.
Na patelni na łyżce masła lekko podgrzewamy drobno posiekany czosnek. Dodajemy szpinak i chwilę smażymy. Dodajemy pokruszony ser feta i ser mascarpone. Całość gotujemy do rozpuszczenia się serów. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką. Dodajemy drobno posiekany szczypiorek. Podajemy z makaronem.

1 komentarz:

zamów tort

Współpraca z PetroNews.pl.

wypieki Ewy

"Przepis dnia" i cynamonowe pączko-jagodzianki




Zapraszam na:

KobiecePorady.pl - Portal z poradami dla Kobiet
zBLOGowani.pl
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych

Na skróty

Translate

Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)