Kalarepka faszerowana
serem bałkańskim
·
kalarepa
·
pomidory koktajlowe- 8 szt.
·
czosnek- 2 ząbki
·
łyżka masła
·
100 g sera bałkańskiego owczego
Sos:
·
jogurt naturalny gęsty - 2 duże łyżki
·
tahini -
1 łyżeczka
·
ocet balsamiczny - 1 łyżeczka
·
sól
·
pieprz
Kalarepę obieramy, odcinamy górę, wydrążamy
środek. Środek drobno siekamy i przesmażamy go z drobno posiekanym czosnkiem na
maśle. Dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Chwilę smażymy,
dodajemy ser owczy, doprawiamy solą i pieprzem.
Farszem wypełniamy kalarepę, przykrywamy
"czapeczką". Gotujemy na parze- do wody dorzucamy ulubione zioła.
Podajemy z sosem- łączymy jogurt, tahini i ocet
balsamiczny. Doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz