Grzanki na oleju czosnkowym z pistacjowo-pietruszkowym pesto z zielonym ragout
Składniki:
·
2 cukinie
·
1 zielona papryka
·
mała czerwona cebula
·
świeży rozmaryn
·
olej rzepakowy
·
kilka ząbków czosnku chilli z oleju
·
olej spod czosnku
·
kilka kromek pełnoziarnistego chleba
·
pistacjowo-pietruszkowe pesto
·
odrobina ulubionego sera
Na odrobinie oleju przesmażamy bardzo drobno
pokrojone warzywa- cebulę, paprykę i cukinie. Pod koniec smażenia, kiedy
odparujemy nadmiar soku dodajemy drobno posiekane igiełki rozmarynu, sól i pieprz
do smaku. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju chilli spod czosnku - na
rozgrzanym oleju robimy grzanki. Kiedy będą chrupiące i aromatyczne przekładamy
je na talerz. Smarujemy odrobiną pistacjowo-pietruszkowego pesto. Na pesto
wykładamy dużą ilość zielonego ragout. Dodajemy odrobinę żółtego sera, kilka
plasterków marynowanego w oleju czosnku chilli oraz świeży rozmaryn. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz