niedziela, 26 stycznia 2014

Pasta cieciorkowo-paprykowa z pazurem

Pyszna pasta idealna zarówno na kanapki, jak też jako dodatek do świeżych warzyw. Robi się ją błyskawicznie. Dzięki dodatkowi papryczki ma wyrazisty, charakterny smak. Polecam!

Pasta cieciorkowo-paprykowa z pazurem


Składniki:

·         puszka cieciorki - 400g

·         1 dość duża ostr  papryczka pepperoni nadziewana serem z oleju

·         1 ząbek czosnku

·         sól

·         pieprz

·         2 garście uprażonych orzeszków nerkowca lub ziemnych

·         kilka łyżek oleju spod papryczek pepperoni

·         ok. 50 g grillowanej papryki z oleju


Wszystkie składniki dokładnie blendujemy. Olej dodajemy stopniowo, kontrolując gęstość pasty. Zblendowaną pastę przekłądamy do miseczki. Skrapiamy olejem spod papryczek pepperoni. Podajemy z pełnoziarnistym chlebem lub warzywami. Smacznego!
Ciecierzyca w roli głównej - edycja zimowa

2 komentarze:

zamów tort

Współpraca z PetroNews.pl.

wypieki Ewy

"Przepis dnia" i cynamonowe pączko-jagodzianki




Zapraszam na:

KobiecePorady.pl - Portal z poradami dla Kobiet
zBLOGowani.pl
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych

Na skróty

Translate

Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)