środa, 20 sierpnia 2014

Pâté wątróbkowe z trójniakiem


 Pâté  wątróbkowe z trójniakiem 

 


Składniki
·         500 g wątróbek kurzych
·         200 g masła
·         4 jajka
·         60 ml trójniaku
·         sól
·         pieprz
·         gałka muszkatołowa
Oczyszczone wątróbki miksujemy  na gładką masę z roztopionym  masłem, dodajemy jajka i trójniak. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką. Pieczemy w kąpieli wodnej temp. 150 stopni, termoobieg ok. 50 minut. Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zamów tort

Współpraca z PetroNews.pl.

wypieki Ewy

"Przepis dnia" i cynamonowe pączko-jagodzianki




Zapraszam na:

KobiecePorady.pl - Portal z poradami dla Kobiet
zBLOGowani.pl
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych

Na skróty

Translate

Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)