Zapraszam również do lektury PetroNews.pl, w której jak co dwa tygodnie znajdziecie mój kulinarny artykuł. Dziś o górskich serach. Gazetę znajdziecie pod linkiem
Krem selerowo-porowy
Składniki:
·
1 duży seler
·
2 pory
·
2 ziemniaki
·
litr wody
·
sól
·
pieprz
·
ocet balsamiczny 3 łyżki
·
mascarpone 200 g
Na maśle przesmażamy pokrojone w kostkę
warzywa- seler, ziemniaki oraz pory. Zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.
Miksujemy, doprawiamy solą, pieprzem i octem balsamicznym. Zupę zaprawiamy
serkiem mascarpone. Jeśli wyjdzie zbyt gęsta, rozrzedzamy odrobiną wody.
Podajemy z uprażonymi pestkami dyni oraz octem balsamicznym. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz