wtorek, 10 marca 2015

Pasta pomidorowo- cieciorkowa

 Doskonała do kanapek, warzyw czy nawet jako dodatek do mięs.

Pasta pomidorowo- cieciorkowa


Składniki:
·         400 g cieciorki z puszki
·         200 g suszonych pomidorów z oleju
·         100 g pieczonej papryki marynowanej w oleju
·         4-5 łyżek oleju spod suszonych pomidorów
·         Sól
·         Pieprz
·         Ząbek czosnku
·         Łyżka jogurtu greckiego

Cieciorkę odsączamy z zalewy, przekładamy do blendera. Dodajemy ząbek czosnku, paprykę i suszone pomidory. Całość dokładnie blendujemy, dodając jogurt i  olej spod pomidorów – do uzyskania pożądanej konsystencji. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zamów tort

Współpraca z PetroNews.pl.

wypieki Ewy

"Przepis dnia" i cynamonowe pączko-jagodzianki




Zapraszam na:

KobiecePorady.pl - Portal z poradami dla Kobiet
zBLOGowani.pl
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych

Na skróty

Translate

Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)