Jeśli zostały Wam liście z rzodkiewki, nie wyrzucajcie ich. Zróbcie pesto- smakuje idealnie i będzie doskonałym dodatkiem do sałatek, kanapek czy makaronów.
Pesto z liści rzodkiewki
Składniki:
·
liście z 2 pęczków rzodkiewki
·
sól
·
pieprz
·
olej spod suszonych pomidorów- do uzyskania
pożądanej konsystencji pesto
·
garść sera dziugas startego na tarce o dużych
oczkach
·
ząbek czosnku
·
łyżeczka miodu
·
łyżka octu balsamicznego
Pesto: W blenderze miksujemy na gładkie pesto
liście rzodkiewki, orzeszki, ser dziugas oraz czosnek. Stopniowo dodajemy olej
spod suszonych pomidorów. Dosmaczamy solą, pieprzem miodem i octem
balsamicznym.
musiało być ciekawe w smaku!
OdpowiedzUsuńmuszę spróbować tego pesto! na pewno smakuje bardzo ciekawie :)
OdpowiedzUsuńJest zaskakująco dobre i zdrowe :) - polecam.
OdpowiedzUsuń