Szparagi z nerkowcami i bazylią
Składniki:
·
2 pęczki zielonych szparagów
·
200 g nerkowców uprażonych na suchej patelni
·
sól
·
pieprz
·
ząbek czosnku
·
łyżka octu balsamicznego
·
łyżeczka miodu
·
olej rzepakowy - ile zabierze
Szparagi gotujemy al dente. Bazylię
blendujemy z czosnkiem i nerkowcami stopniowo dodając olej rzepakowy do
uzyskania pożądanej konsystencji. Doprawiamy solą, pieprzem, miodem i octem
balsamicznym.
Ugotowane szparagi polewamy sosem. Smacznego!
Nerkowce- moja miłość. A co do szparag to się przymierzam, już nawet widziałam je na bazarku, ale jeszcze nie kupiłam. Koniecznie muszę to zmienić i zaserwować takie danie :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam zarówno szparagi, jak i nerkowce- genialna propozycja!
OdpowiedzUsuń