Pyszny deser w pół godziny. Babeczki o smaku cappuccino idealnie współgrają z przyjemnie kwaskowatymi, soczystymi wiśniami. Idealnie wyważona słodycz, puszyste i delikatne ciasto- to przepis na udany deser, słodką przekąskę, drugie śniadanie czy podwieczorek. Polecam :) .
Błyskawiczne babeczki cappuccino z wiśniami
· Na 24 babeczki:
3
szklanki mąki pszennej
·
1,5 szklanki mleka
·
szklanka cukru pudru
·
100 g masła
·
2 jajka·
·
4 łyżki cappuccino waniliowego
·
2 łyżeczki proszku do pieczenia
·
szczypta soli
2 szklanki wiśni pozbawionych pestek
Miękkie masło ucieramy z cukrem i cappuccino.
Następnie stopniowo dodajemy jajka, mąkę wymieszaną z solą i proszkiem do
pieczenia oraz mleko. Na sam koniec dodajemy owoce i delikatnie mieszamy.
Ciasto przekładamy do foremek na muffinki wyłożone papilotkami i pieczemy ok. 25
minut (do suchego patyczka) temp. 190
stopni. Smacznego!
Wygląda smakowicie, spróbuję,tylko to co Tobie Ewuś zajmuje pół godzinki, mnie z 3 razy tyle, taka ze mnie ciapa :)
OdpowiedzUsuńBen
Takie lekko kawowe musiały ciekawie współgrać z wiśniami :)
OdpowiedzUsuń