· Prosty do przygotowania krem na bazie masła orzechowego to idealny dodatek do babeczek, ciast czy ciasteczek. Urozmaici i podrasuje nasze wypieki. Osobiście uwielbiam ten krem podjadać bezpośrednio ze słoiczka ;). Uczta dla łasuchów.
Krem orzechowy (do ciast i deserów)
200 g miękkiego masła
· 250 g masła orzechowego
·
4 łyżki cukru pudru
·
7 łyżek bitej śmietany (kremówka ubita na sztywno z
łyżką cukru waniliowego i łyżeczką ekstraktu waniliowego)
·
1/2 łyżeczki soli
Masło ucieramy z masłem orzechowym, cukrem pudrem i solą. Na sam koniec dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy do uzyskania jednolitej, puszystej masy. Słodki krem do ciast i deserów gotowy. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz