środa, 3 maja 2017

Pieczone awokado faszerowane domowym pasztetem

Pyszny obiad - połączenie zdrowego awokado i nieco mniej zdrowego farszu  (choć domowy pasztet jest zdecydowanie zdrowszy od kupnego ;) ) . Dla mnie połączenie doskonałe.


Pieczone awokado faszerowane domowym pasztetem

 Składniki:
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 gruby plasterek domowego pasztetu
  • sól
  • pieprz
  • plasterek sera żółtego
  • olej rzepakowy

Awokado przekrawamy na pół i wyjmujemy pestkę. Pasztet rozdrabniamy widelcem i wypełniamy nim miejsce po pestce. Wierzch posypujemy kawałkami sera. Całość solimy i pieprzymy, delikatnie skrapiamy olejem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 215 stopni ok. 15 minut.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zamów tort

Współpraca z PetroNews.pl.

wypieki Ewy

"Przepis dnia" i cynamonowe pączko-jagodzianki




Zapraszam na:

KobiecePorady.pl - Portal z poradami dla Kobiet
zBLOGowani.pl
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych

Na skróty

Translate

Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)