wtorek, 5 kwietnia 2016

Lody bounty - 4-składnikowe, bez maszynki

 Pyszne, domowe, mocno kokosowe. Coś dla wielbicieli popularnych batoników i wszelkich słodkości kokosowych. Słodycz mleka w proszku i skondensowanego idealnie łamie orzeźwiający serek waniliowy. Za oknem coraz cieplej, więc przepis będzie jak znalazł ;) .

 Lody bounty - 4-składnikowe, bez maszynki




Składniki:

  • szklanka wiórków kokosowych
  •   pół puszki (ok. 260g)  mleka zagęszczonego słodzonego
  • pół szklanki mleka w proszku o zawartości tłuszczu ok. 26%
  • 10 czubatych łyżek gęstego serka waniliowego


Wiórki kokosowe ucieramy z mlekiem w proszku, słodzonym mlekiem zagęszczonym oraz serkiem waniliowym. Przekładamy do pojemnika i mrozimy (w zależności od temperatury oraz wysokości i szerokości pojemnika czas mrożenia może być różny od 3 do 5-6 godzin).  Jeśli lody mrozimy całą noc,  polecam wyjąć je wcześniej przed podaniem, żeby złapały trochę temperatury.   Smacznego!



4 komentarze:

  1. Super. Proste, szybkie i przede wszystkim smaczne. Na dodatek jeszcze wyglądają niezwykle apetycznie. Czego chcieć więcej. Dni coraz cieplejsze, więc i na dobre lody jest ochota. Kolejki do lodziarni w słoneczną pogodę robią się długie ;) Dlatego lepiej pokombinować w domu. Pozdrowionka cieplutkie! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo prosty przepis, a jaki smaczny! :) Uwielbiam te batoniki, a lody o smaku bounty na pewno będą przepyszne. Ja do tego bym dodała jeszcze polewę czekoladową :) Mój chłopak ciągle narzeka, że jedyne co robię, to pizze (pracuję w Szybkiej Pizzy, więc siłą rzeczy muszę robić pizze ;p) i chleby. Zobaczymy, czy odróżni smak domowych lodów od takich sklepowych :) Dam znać jak mi wyszło! Bo lody faktycznie będę robić pierwszy raz :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Trzymam kciuki i mam nadzieję, że będą Wam smakowały ;)

      Usuń