Lody bounty - 4-składnikowe, bez maszynki
- szklanka wiórków kokosowych
- pół puszki (ok. 260g) mleka zagęszczonego słodzonego
- pół szklanki mleka w proszku o zawartości tłuszczu ok. 26%
- 10 czubatych łyżek gęstego serka waniliowego
Wiórki
kokosowe ucieramy z mlekiem w proszku, słodzonym mlekiem zagęszczonym oraz
serkiem waniliowym. Przekładamy do pojemnika i mrozimy (w zależności od
temperatury oraz wysokości i szerokości pojemnika czas mrożenia może być różny
od 3 do 5-6 godzin). Jeśli lody mrozimy całą noc, polecam wyjąć je wcześniej przed podaniem, żeby złapały trochę temperatury. Smacznego!
Super. Proste, szybkie i przede wszystkim smaczne. Na dodatek jeszcze wyglądają niezwykle apetycznie. Czego chcieć więcej. Dni coraz cieplejsze, więc i na dobre lody jest ochota. Kolejki do lodziarni w słoneczną pogodę robią się długie ;) Dlatego lepiej pokombinować w domu. Pozdrowionka cieplutkie! :)
OdpowiedzUsuńPolecam :)
UsuńBardzo prosty przepis, a jaki smaczny! :) Uwielbiam te batoniki, a lody o smaku bounty na pewno będą przepyszne. Ja do tego bym dodała jeszcze polewę czekoladową :) Mój chłopak ciągle narzeka, że jedyne co robię, to pizze (pracuję w Szybkiej Pizzy, więc siłą rzeczy muszę robić pizze ;p) i chleby. Zobaczymy, czy odróżni smak domowych lodów od takich sklepowych :) Dam znać jak mi wyszło! Bo lody faktycznie będę robić pierwszy raz :)
OdpowiedzUsuńTrzymam kciuki i mam nadzieję, że będą Wam smakowały ;)
Usuń