Młoda kapusta z koperkiem
Składniki:- 2 główki młodej kapusty
- 2 pęczki koperku
- 3-4 pętka kiełbasy śląskiej z szynki
- 2 łyżki masła klarowanego
- sól
- pieprz
- szczypta cukru
- ocet winny do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Kapustę drobno siekamy, przekładamy do garnka i podlewamy odrobiną wody. Gotujemy do miękkości- garnka nie przykrywamy, żeby nadmiar płynu mógł wyparować. Kiełbasę kroimy w kostkę i przesmażamy na maśle klarowanym. Do kapusty dodajemy posiekany koperek i kiełbaskę. Doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i octem. Smacznego!
Wow, moja kapustka wiosenna,a raczej bigosik wiosenny, tak sobie nazywam tę potrawę... co do joty te same składniki i proporcje. "Duma mnie rozpiera" ,że chociaż w jakiejś potrawie dorównałam Ewie. Narobiłaś mi apetytu, jutro biorę się za siekanie,a potem będę się delektować.
OdpowiedzUsuńBuziaki, Ben
Wygląda pysznie, najprostsze i najlepsze<3
Usuń