Konfetti kukurydziano-szczypiorkowe na oleju rzepakowym
Składniki:
·
250 g pomidorków koktajlowych
·
2 pęczki szczypiorku
·
twaróg solankowy wędzony 150 g
·
sól
·
pieprz
·
4 łyżki oleju rzepakowego
·
garść uprażonych na suchej patelni pestek dyni
Z ugotowanych, przestudzonych kolb kukurydzy
odcinamy ziarna. Na patelni podgrzewamy olej rzepakowy, dodajemy drobno
posiekany szczypiorek. Chwilkę smażymy, aż straci swoją surowość.
Dodajemy
ziarna kukurydzy oraz przekrojone na połowę pomidorki koktajlowe.
Całość
chwilkę podgrzewamy, doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy pestkami dyni oraz rozkruszonym twarogiem solankowym
wędzonym. Danie podajemy ciepłe. Smacznego!
Apetyczne konfetti ;-)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuń