wtorek, 3 lutego 2015

Szynkowa pasta kanapkowa


Zapraszam na pyszną i szybką do przygotowania pastę kanapkową- idealna alternatywa dla różnego rodzaju wędlin. 

Szynkowa pasta kanapkowa

Składniki:
·         200 g ulubionej szynki
·         łyżka gęstej kwaśnej śmietany 18% lub jogurtu greckiego
·         ząbek czosnku
·         2 łyżki miękkiego masła
·         szczypta soli
·         szczypta pieprzu
·         pół łyżeczki musztardywęgierskiej

Wszystkie składniki pasty dokładnie blendujemy na gładką masę. Pastę schładzamy w lodówce. Jest idealna na wszelkiego rodzaju kanapki, jak też jako dodatek do gotowanych czy surowych warzyw. Smacznego! 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zamów tort

Współpraca z PetroNews.pl.

wypieki Ewy

"Przepis dnia" i cynamonowe pączko-jagodzianki




Zapraszam na:

KobiecePorady.pl - Portal z poradami dla Kobiet
zBLOGowani.pl
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych

Na skróty

Translate

Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)