Dziś pomysł na szybką kanapkę na gorąco z wykorzystaniem wczorajszego przepisu na
pastę szynkową. Wędzony camembert idealnie komponuje się z kremową pastą. Charakteru całości dodają zdrowe czarne oliwki. Smacznego!
Sandwich z pastą szynkową, oliwkami i wędzonym camemebrt
Składniki ( 2 kanapki):
- 4 kromki dobrego chleba tostowego
- 2 łyżki domowej pasty szynkowej
- 2 łyżeczki masła solonego
- ok. 60 g wędzonego sera camembert
- kilka czarnych oliwek
Każdą kromkę smarujemy po zewnętrznej stronie cienką warstwą masła. 2 kromki smarujemy po łyżce pasty szynkowej, układamy na niej 3 plasterki sera camembert i kilka przekrojonych na pół czarnych oliwek. Przykrywamy pozostałymi kromkami chleba tostowego, pamiętając by strona posmarowana masłem znajdowała się na zewnątrz. Kanapki układamy w opiekaczu i grillujemy aż ładnie się zarumienią i pojawią się złotobrązowe prążki. Smacznego!
wygląda zachęcająco :) tosty jem zawsze po powrocie do rodziców, tam smakują najlepiej :)
OdpowiedzUsuń