Zdrowe ciasteczka potrójnie kokosowe- bezglutenowe, bez białego cukru, na mące kokosowej
Składniki na 32 ciasteczka
- 1 ½ szklanki mąki kokosowej
- 200 g oleju kokosowego
- 1 szklanka mleczka kokosowego bio
- Szczypta soli
- 4 żółtka
- ¾ szklanki
ksylitolu
W
naczyniu łączymy składniki suche- mąkę, sól, ksylitol. Dodajemy olej kokosowy i dokładnie siekamy. W
oddzielnym naczyniu łączymy żółtka i mleczko kokosowe. Składniki mokre dodajemy do masy wyrabiając
jednolite ciasto. Kiedy uzyskamy pożądaną zwartą konsystencję ciasta, formujemy z niego małe
kuleczki, które następnie układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i
lekko rozpłaszczamy. Pieczemy ok. 25 minut, temp. 180 stopni termoobieg.
Ciastka studzimy na kratce. Smacznego!
świetne ciasteczka, z chęcią bym skosztowała! :)
OdpowiedzUsuńzapraszam - http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2015/02/konkurs-walentynkowy.html
Dzięki za zaproszenie :)
Usuńkokosanki :D czekamy
OdpowiedzUsuń