Makaron orzo na mleku z jabłkiem i cnamonem
·
szklanka makaronu orzo z pszenicy durum
·
2 szklanki mleka
·
łyżka masła
·
3 łyżki domowego cukru waniliowego
·
łyżeczka ekstraktu waniliowego
·
szczypta soli
·
2 łyżki domowej konfitury jeżynowej
·
1 jabłko
·
cynamon do posypania
W garnku zagotowujemy mleko z cukrem
waniliowym. Dodajemy makaron i gotujemy
do miękkości (ok. 10 minut) od czasu do czasu mieszając. Pod koniec dodajemy
łyżkę masła, szczyptę soli i ekstrakt waniliowy. Całość dokładnie
mieszamy. Na dno miseczek wykładamy po łyżce domowej konfitury jeżynowej.
Nakładamy porcję makaronu. Na górze układamy starte na tarce o dużych oczkach
jabłko. Całość posypujemy cynamonem. Podajemy od razu. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz