piątek, 13 listopada 2015

Pięciominutówka- zupa z rukoli i zielonych oliwek



 Szybszej zupy chyba nie znajdziecie. Do tego jest smaczna, zdrowa i rozgrzewająca. Polecam na jesienno-zimowe dni.

 Pięciominutówka-  zupa z rukoli i zielonych oliwek

 Składniki:
·         125 g rukoli
·         100 g zielonych oliwek
·          wywar warzywny
·         125 g mozzarelli + 100 ml zalewy spod mozzarelli
·         pół łyżeczki suszonego oregano
·         pół łyżeczki suszonej bazylii
·         sól
·         pieprz
·         łyżeczka oleju z pestek dyni
·         łyżeczka miodu
·         łyżeczka octu jabłkowego

Rukolę przekładamy go garnka i zalewamy  wywarem warzywnym (ok. 300-400 ml), dodajemy zielone oliwki, oregano  i bazylię. Całość zagotowujem i blenudjemy na gładką masę. Dodajemy porwaną na kawałki mozzarellę oraz zalewę spod sera. Całość blendujemy. Doprawiamy solą, pieprzem, miodem i octem jabłkowym. Podajemy z kawałkami mozzarelli, olejem z pestek dyni  i zielonymi oliwkami. Smacznego!

1 komentarz:

zamów tort

Współpraca z PetroNews.pl.

wypieki Ewy

"Przepis dnia" i cynamonowe pączko-jagodzianki




Zapraszam na:

KobiecePorady.pl - Portal z poradami dla Kobiet
zBLOGowani.pl
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych

Na skróty

Translate

Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)